1. Inverteres vagy trafós varrattisztító gépet vegyek?

Az Interneten sokféle megállapítással találkozhatunk az inverteres és a transzformátoros varrattisztító gépekkel összefüggésben, melyek közül némelyik szerintünk megtévesztő lehet az ügyfelekre nézve, ezért az alábbiakban összegezzük az elmúlt évek során gyűjtött tapasztalatainkat. A legfontosabb, hogy az olcsóbb transzformátoros gépekkel is ugyanolyan tisztítási eredményt érhetünk el, mint drágább inverteres társaikkal. Az egyik fő különbség a szabályozhatóság, és ezáltal a hőbevitel és a gőzképződés mérséklése, amivel az inverteres gépek többet tudnak olcsóbb társaiknál, viszont megbízhatóságban és tartósságban a transzformátorok az előnyösebbek. Az inverterek kisebb méretüknek és súlyuknak is köszönhetik népszerűségüket, ami leginkább helyszíni munkák során jelenthet előnyt.

2. Smart Cleaner 932 vagy 934?

Jelenlegi kínálatunkban elsődlegesen a transzformátoros gépek szerepelnek, melyek közül saját gyártásban a SMART Cleaner 932 és 934 típusok készülnek. A két gép közül a kisebbik az egy ecsetes tisztításhoz, sötét feliratozáshoz ajánlható, a nagyobbik pedig 3 ecsetes használathoz, továbbá sötét és világos feliratok készítéséhez is ajánlható. A többlet szolgáltatások mellett a 934-es típus nagyobb trafóval és ventilátoros hűtéssel felszerelt, így a bekapcsolási ideje is magasabb.

3. Varrattisztítás után szükséges-e passziválni?

Szemben a pácpasztás tisztítással, az elektrokémiai varrattisztítást követően a passziválás egy egyszerű vizes lemosással történik, azaz a rozsdamentes alapanyagon a passzív réteg automatikusan létrejön. Ha a vizes lemosás csak problémásan és nem elég alaposan kivitelezhető, a foszforsav alapú elektrolyt maradványaiban kifehéredés tapasztalható, ami a Neutralisator termékünk alkalmazásával elkerülhető.

4. Melyik hegesztő függönyt válasszam?

A hegesztő munkahelyek kialakítása során a PVC alapú hegesztőfüggönyök esztétikus és praktikus elválasztási lehetőséget kínálnak a dolgozók látásának, és a zavartalan munkavégzés feltételeinek biztosítása mellett. A 0,4 mm-es vastagságú készfüggönyök maximum 3/4-es átmérőjű csőre akaszthatók, rögzítésük és mozgatásuk egyszerű, a szikráknak és a hegesztési fröcskölésnek csak minimálisan ellenállóak, ezért a nagyobb hőforrásoktól minimálisan fél méteres távolságban javasoljuk használatukat. Az 1,0 mm vastagságú lamellás függönyök a közvetlen hőhatásoknak, a köszörülés és a hegesztés szikráinak, valamint a hegesztési ömledék daraboknak is lényegesen jobban ellenállnak, ezáltal a hegesztés környezetétől számított fél méternél kisebb távolságra is telepíthetőek. A lamellás függönyöket a készfüggönyökhöz hasonlóan akasztó karikákkal, vagy lemezpárok közé szerelve tudjuk felakasztani. Az 1,0 mm-nél vastagabb lamellás függönyöket ipari függönynek nevezzük.